Rembug Resep



Debu berterbangan di sepanjang jalanan Kelurahan Makripah. Terik sang surya menambah kenikmatan lalu lalang warga yang sedari tadi bersliweran. Semar lan Gareng lagi nyusun strategi ana ing salah suwijine Pusat Peradaban Loh Jinawi. Nyruput qohwah lan gorengan uga nggolek resep nggawe ayam krispi kaya sing digawa Bathara Guru saka Arab.

Petruk lewat lan mampir, sharing perkembangane olehe nggawe ayam krispi. Semar lan Gareng ngguya-ngguyu, suwe dheweke ora kumpul kaya ngene. Petruk ngumbara, uga Bagong mumet dadi Guru panggilan. Krungu jenenge diceluk, Bagong langsung metu. Tapi, dhewek.e njaluk jemput Gareng ing Gang Bathara Guru. Bagong, gong. Wong paling sakti tapi ketutupan nylenehe iki mari ngajukno proposal kesaktian.

Bahasan Punakawan awan iki rasan-rasan Bathara Guru sing akhir-akhir iki tambah nyleneh, ngluwihi Bagong. Bagong uga gak leren-leren anane ngrasani Bathara Guru amargi seminggu kepungkur dheweke digudho Bathara Guru. Yowis lah, alon-alon sing penting kelakon. Nggawe ayam krispi sing dadi headline news ing Kelurahan Makripah Pusat Peradaban Loh Jinawi.

No comments:

Post a Comment